Основни подаци о мени

Ovaj blog predstavlja sve one grupe razočaranih studenata koji su nezadovoljni svojim statusom, razapeti uslovima, užasnuti problemima koji ih okružuju i načina na koji se isti zataškavaju. Ovaj blog predstavlja sve one koleginice i kolege koji vegetiraju na fakultetu i nemaju snage da podignu svoj glas protiv nepravde. Ovaj blog će objavljivati istinu i dozvoliti svima da je vide.

петак, 18. март 2011.

MUrŠ


Klub strelaca "MUrŠ"- obuka

Obaveštavamo studente i zaposlene Fakulteta bezbednosti da na osnovu Ugovora o saradnji između FB i Kluba strelaca "MUrŠ" mogu da se obuče u bezbednom rukovanju vatrenim oružjem svih vrsta po beneficiranoj ceni.
Novi Beograd, Dr. Ivana Ribara br. 170 (atomsko sklonište).

Cena obuke za studente i zaposlene:
·                                 Lovački karabin                         4.860,00 din.
·                                 Pištolj i revolver                        3.860,00 din.
·                                 Malokalibarska puška                 2.100,00 din.
·                                 Lovačka puška                           1.860,00 din.
·                                  
Obuka se sprovodi ponedeljkom i utorkom od 17 časova. Polaganje ispita četvrtkom od 17 časova.
Informacije:
·                                 telefon: 011/2163###, 064/1357### i 069/3570###
sajt FB: www.fb.bg.ac.rs


Hteo sam ja. Imao sam najbolju nameru da napišem kvalitetan tekst potkrepljen faktima i emocija bez. I radio sam na tome danima. Pisao sam o istoriji oružja, o antropološkom razvoju čoveka, o uticaju prodaje i proizvodnje na ekonomiju, o ratovima i zločinima. Brižljivo pakovao statistiku, isticao neuralgična područja, pisao o pacifizmu, pominjao krvave dijamante, psovao NRA, citirao neke učene ljude itd, itd. Ali odustao sam. Odustao sam jer sam shvatio da je sve to poente bez. Zato svi pravac na obuku... Dajte pare!
Pristalica sam učenja da ne postoji nepotrebno znanje, ili afirmativno – da je svako znanje korisno. Ali to uvek treba uzeti sa rezervom jer važno je odakle dolazi znanje, ko ga distribuira i kako mu se pristupa. U ovom slučaju radi se o priprostom, tezgaroškom uzimanju novca od, već dovoljno osiromašenih, studenata. Da ne dužim – neki drkadžija voli da puca, osnuje klub, dovede ostale drkadžije da pucaju, hoće da raširi priču, pomisli kako bi to moglo da ima veze sa bezbednošću, kontaktira fakultet, oni se slože (uz naknadu), postave baner, postave cenovnik, objasne ti šta i kako, ti se naložiš i odeš. Sada opet mogu da očekujem komentare tipa – vidi se da nema pojma, samo je nabrojao neke stvari ni nu ni nu! Trenirao sam streljaštvo šest godina i desilo se da je klub ostao novca bez. Sećam se kako je bilo kada su nas izbacili iz sale. Klub nije mogao da se samofinansira, a novac od grada ili sa lokala nije stizao. Znam šta se dešavalo kada su asfalt-momci hrlili u naš klub da raznose mete. Znam i drkadžiju koji je pokušao sve da otkupi i da se igra.
Čujte, idite i radite šta hocete. Samo nemojte da mislite da ne možete toga bez. Nemojte da verujete da vas bez toga neće zaposliti. Nikako nemojte da se nadate da će vas samo zbog toga zaposliti. Grozna je propaganda koja već godinu dana kruži zemljom, a tiče se nečega što ima veze sa oružjem – Budi profesionalac. Samo za hrabre, samo za odvažne. Ne može bilo ko. Dulalizam, ili si profesionalac ili si pička. Ako mislite da ćete postati profesionalci posle obuke u rukovanju vatenim oružjem – nećete! Bolje bi vam bilo da za taj novac kupite rečnik nekog stranog jezika. Za pičke ne morate da brinete, njih će uvek biti dovoljno. 

Ja sam pička...ali stvarno.




Autor: Profesionalac Leon (Trotskog bez)

1 коментар:

  1. Анониман29. март 2011. 17:30

    Jadna ona vojska koja uposljava 3 glumca da joj snime reklamu za buduce oficire i vojnike....

    A sto se tice MUS-a, pa ko voli nek' izvoli, papir ko papir i "puca" ko "puca", s obzirom da nas fakultet upisuju i ljudi koji zele da budu tajni agenti, moramo i na njih da mislimo! ;)

    Dakle za sve ložače, MUŠ i BOV.

    ccc...

    ОдговориИзбриши